Properties

Belvárosi épület eladó Gyöngyösön

650 m² - Gyöngyös, Fő tér, 11

Leírás

Gyöngyös Fő terén, a város egyik nevezetes műemlék épülete vált eladóvá. Az épület szakmai szemmel nézve ámulatbaejtő, adottságai éppúgy mint a múltban, most is különféle felhasználásra adnak lehetőséget. Az ingatlan régészeti feltárása megtörtént, felújítása megkezdődhet. Befektetői szándék esetén komoly lehetőségeket rejt az épület. Lehetséges funkcióit tekintve, érdemes megvizsgálni a pályázati lehetőségeket. Mind az épület lokációjára, mind az épület szerkezeti állapotára illetve műemlékvédelmi helyzetére további részletes tájékoztatást tudok adni.

Az épület első osztályú műemlék (azonosítója: 2086 [5680] ), a város történeti városközpontjában. Késő középkori alapokon nyugszik az épület, a földszintes gótikus kereszt-boltozatos helyiség található. Egyéb részeiben az épület barokk, a házban működött az egykori Orczy-levéltár és könyvtár.
A földszinti helyiségek boltozottak. Építtette a középkori eredetű lakóház és D-i szomszédja egyesítésével ifj. Orczy Lőrinc. (építész: Zohfal Lőrinc) A klasszicista homlokzat bal oldalán nyílik az egyenes záródású kapu, mellette három félköríves záródású kőkeretes nyílás helyezkedik el. Az emeleti ablakokat toszkán fejezetű oszlopok ill. pilaszterek szegélyezik. Az ablakok összefüggően végigfutó zárópárkánya egyben a homlokzat főpárkányának alsó tagozatát alkotja; felette a szokatlanul magas képszékben három fekvő téglány alakú faltükör, allegorikus-mitologikus domborművekkel.

Basic Details
Típus : Ház
Státusz : Eladó
Szobák : 8
Fürdőszobák : 0
WC : 4
Kilátás : Utca
Terület : 650 m²
Építés éve : 0
Telek : 897 m²
Ár : 119.000.000 Ft
Address Map
Ország : Hungary
Megye : Megye
Település : Város
Irányítószám : 3200
Út : Fő tér
Házszám : 11
Lépcsőház : 0
Ház Eladó
  • Fürdőszobák : 0
  • Terület : 650 m²
119.000.000 Ft
Értékesítő
Balogh Nándor
Balogh Nándor
Balogh Nándor e.v.
3200, Gyöngyös, Kakastánc utca 26.
Nyilvántartási szám: 51948445 Adószám : 53638355-1-30